ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΧΥΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ





ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙΩΝ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ, ΛΗΜΝΟ,ΑΡΚΑΔΙΑ,ΛΑΚΩΝΙΑ





ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ



ΧΥΜΟΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ





ΜΙΞ ΑΛΑΤΙΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ





ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ





ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΣΑΣ






ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΑ




ΕΠΙΛ


 ΣΑΛΤΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ





ΠΑΤΕ-ΝΤΙΠ


              



                       ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ!!!!






Ο τόνος Αλοννήσου, γνωστός και ως τονάκι Αλοννήσου, είναι προϊόν συσκευασμένου τόνου που ανήκει στα είδη του λευκούερυθρού και κιτρινόπετρου τόνου.

Ο τόνος αλιεύεται, συνήθως με παραγάδια και εν συνεχεία, όσο είναι φρέσκος, γίνεται η επεξεργασία του. Ο τόνος καθαρίζεται προσεκτικά και βράζεται ελαφρά με θαλασσινό αλάτι. Το 50% περίπου που απομένει το βάζουν αποστεριωμένο σε γυάλινα βάζα μαζί με αραβοσιτέλαιοελαιόλαδο ή νερό και το συντηρούν, μέχρι πέντε χρόνια.Σημερά λειτουργούν δύο εργαστήρια τυποποίησης, ενώ παλιότερα την παρασκευή του τόνου έκανε ο τοπικός Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός ΙΚΟΣ. Ο τόνος αλοννήσου θεωρείται εκλεκτό προϊόν, παγκοσμίως γνωστό για τη γεύση του και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές, ακόμη και για σούσι, και μπορεί να καταναλωθεί και σκέτος.








ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ

Οι Μύλοι Λήμνου ξεκίνησαν στο νησί της Λήμνου το 1910 από ένα Μικρασιάτη πρόσφυγα. 

Tο 1960, οι Μύλοι Λήμνου πέρασαν στην ιδιοκτησία το Νίκου Σταματέρη, που συνέχισε την παράδοση και παρέδωσε την οικογενειακή επιχείρηση στο γιό του Βαγγέλη το 1978, ο οποίος την διατηρεί μέχρι και σήμερα,  ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 104 ΧΡΟΝΩΝ.


  • Το Αλεύρι Λήμνου Αγνό Κίτρινο είναι φτιαγμένο από 100% Ελληνικά σκληρά σιτάρια.  Είναι αγνό, φυσικό προϊόν  παραδοσιακά αλεσμένο χωρίς συντηρητικά και χωρίς βελτιωτικά.  



Κίτρινο αλεύρι για ζύμωμα.  Ιδανικό για ψωμί, χωριάτικο φύλλο, ζύμη πίτσας, χυλοπίτες, λουκουμάδες, τηγάνισμα.


  • Το Αλεύρι Λήμνου Ολικής Άλεσης είναι φτιαγμένο από 100% Ελληνικά σκληρά σιτάρια.  Είναι αγνό φυσικό προϊόν  παραδοσιακά αλεσμένο, εμπλουτισμένο με φυτική λεκιθίνη και βιταμίνη C. 



 Ιδανικό για  χωριάτικο ψωμί, μπαγκέτες, κουλουράκια και ζύμη πίτσας.

  • Το Αλεύρι Λήμνου για Όλες τις Χρήσεις είναι φτιαγμένο  από 100% Ελληνικά μαλακά σιτάρια.  Το αλεύρι είναι αγνό φυσικά λευκό προϊόν χωρίς καμία διαδικασία λεύκανσης και παραδοσιακά αλεσμένο.  
Ιδανικό για παραδοσιακά γλυκά, κέικ, μπισκότα, cookies και φύλλο ζαχαροπλαστικής.


ΜΑΥΡΗ & ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΥΦΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
ο κρυμμένος θησαυρός της γης

Η τρούφα (ιταλ. tartufo, αγγλ. truffle) είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, που συμβιώνει και αναπτύσσεται στις ρίζες ορισμένων ειδών δένδρων ή και θάμνων.


Η υπόγεια καρποφορία των τρουφών θεωρείται ότι οφείλεται στην προσαρμογή τους στις δασικές πυρκαγιές, ξηρές ή εποχές παγετού στις οποίες τα υπέργεια μανιτάρια θα ήταν εκτεθειμένα.

Στο Παντοπωλειο μας θα βρειτε ποικιλια προιόντων τρούφας όπως :

  • Λάδι λευκής & μαύρης τρούφας
  • Φρέσκο βούτυρο με άρωμα τρούφας
  • Σάλτσα ντομάτας με τρούφα
  • Πάστα ελιάς με τρούφα
  • Καρπάτσιο τρούφας
  • Ολόκληρη τρούφα
  • Βαλσαμικό ξύδι με τρούφα
  • Κρασί με τρούφα








To μοναδικό Ελληνικό γνήσιο φυστικοβούτυρο!
Αν ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια τι είναι το φυστικοβούτυρο, θα έπαιρνες την απάντηση «Αμερικανιά»!
Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, καθώς ο παραγωγός των Σερρών, Χρήστος Αγριανίδης, «σύστησε» το προϊόν στους έλληνες καταναλωτές.
Το ελληνικό φυστικοβούτυρο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, καθώς περιέχει μόνο φιστικόψυχα και αλάτι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων) έχουν υψηλή διατροφική αξία. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, των καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων) και αντιοξειδωτικών ουσιών που μάλιστα αυξάνεται η συγκέντρωση τους στα ψημένα φιστίκια. Το φυστικοβούτυρο χρησιμοποιείται αρκετά στην Αμερική και Βρετανία ως άλειμμα σε ψωμί, αλλά και σε σέικ, γλυκά και για υλικό σε σάλτσες.
Η «Φάβα Σαντορίνης», είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και προέρχεται από το φυτό “Lathyrus Clymenum L.” Το οποίο καλλιεργείται αποκλειστικά και ανελλιπώς στο νησί εδώ και 3.500 χρόνια.
    Η «Φάβα Σαντορίνης» έχει ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. 
    Η παραδοσιακή μέθοδος επεξεργασίας που περιλαμβάνει ωρίμαση σε υπόσκαφες κάναβες και ξήρανση στον ήλιο της χαρίζει αφρώδη, βελούδινη υφή και υπόγλυκη γεύση. 
    Στην συσκευασία αναγράφεται το όνομα του καλλιεργητή ως εγγύηση της προέλευσης και της αυθεντικότητας του προϊόντος.

   Στο Παντοπωλείο μας θα βρείτε τις σάλτσες Σαντορίνης όπως επίσης κάπαρη και καπαρόφυλλα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου