Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ΦΩΛΙΑ...

Παξιμάδι ζυμωμένο όπως ο συνηθισμένος ντάκος, με αλεύρι κρίθινο και σταρένιο και μαγιά, σε κάποιες εκδοχές με ελαιόλαδο, πάστα ελιάς ή ρίγανη, που όμως πλάθεται σε σχήμα φωλιάς πριν ψηθεί. 


Θα το βρείτε άλλες φορες με την ονομασία παξιμαδόκουπα και άλλες ως κουκουβάγια. Πρόκειται για την εξέλιξη του ντάκου, που σαν μπολ αγκαλιάζει το περιεχόμενο: τα κλασικά υλικά του ντάκου ή μιας χωριάτικης σαλάτας, μια ζουμερή στραπατσάδα ή ένα λαδερό!

Σερβίρετε όσπρια, ακόμα και κοκκινιστό κρέας και εντυπωσιάστε. Υπάρχει πλέον και η έκδοση της ατομικής φωλιάς που θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας καθε ένα προσωπικά.

Σας περιμένουμε να τις δοκιμάσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου