Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΥγιειΝές ΤροΦές για ΠρωιΝό

Έχετε δίκιο όταν λέτε στα παιδιά σας να τρώνε πρωινό και είχαν δίκιο οι δικές σας μητέρες όταν σας έλεγαν ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Όχι μόνο σας δίνει ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας αλλά σχετίζεται και με πολλά οφέλη στην υγεία!!!

Αυγό

Το αυγό αποτελεί ίσως την πιο παρεξηγημένη τροφή λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του κρόκου σε χοληστερίνη. Ωστόσο πλέον θεωρείται μια πλήρης τροφή καθώς περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά ενώ αποτελεί τροφή - σύμμαχο στο αδυνάτισμα. Γιατί; Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι προκαλεί κορεσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και βοηθά στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συστήνεται να καταναλώνετε έως 7 αυγά την εβδομάδα, περίπου.

Δοκιμάστε: Ένα βραστό αυγό, με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μία φέτα γαλοπούλα.










Κινόα


Έχετε δοκιμάσει αυτό το δημητριακό από το Περού; Περιέχει τις περισσότερες πρωτεΐνες από οποιοδήποτε δημητριακό, η αξία της οποίας συγκρίνεται με αυτήν του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών. Είναι μια τροφή ελαφριά και εύπεπτη, βοηθά στην αιμάτωση του εγκεφάλου και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.


Δοκιμάστε: Βραστή κινόα με σταφίδες, μήλο και κανέλα.












Μαύρη σοκολάτα

Σοκολάτα;
 Βεβαίως. Η μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο περιέχει καλά λιπαρά και προκαλεί το αίσθημα κορεσμού. Μπόνους, η ενέργεια που προσφέρει η καφεΐνη.












Δοκιμάστε: Βρώμη με μαύρη σοκολάτα ή προσθέστε την στο γάλα αμυγδάλου σας.
















ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ΦΩΛΙΑ...

Παξιμάδι ζυμωμένο όπως ο συνηθισμένος ντάκος, με αλεύρι κρίθινο και σταρένιο και μαγιά, σε κάποιες εκδοχές με ελαιόλαδο, πάστα ελιάς ή ρίγανη, που όμως πλάθεται σε σχήμα φωλιάς πριν ψηθεί. 


Θα το βρείτε άλλες φορες με την ονομασία παξιμαδόκουπα και άλλες ως κουκουβάγια. Πρόκειται για την εξέλιξη του ντάκου, που σαν μπολ αγκαλιάζει το περιεχόμενο: τα κλασικά υλικά του ντάκου ή μιας χωριάτικης σαλάτας, μια ζουμερή στραπατσάδα ή ένα λαδερό!

Σερβίρετε όσπρια, ακόμα και κοκκινιστό κρέας και εντυπωσιάστε. Υπάρχει πλέον και η έκδοση της ατομικής φωλιάς που θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας καθε ένα προσωπικά.

Σας περιμένουμε να τις δοκιμάσετε!!!

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

http://www.wisegreece.com


Αξιζει να μάθετε για τη δράση της wise greece που και εμείς υποστιρήζουμε.

Η Ειρήνη ψώνισε και μαγείρεψε...!!!

Μια διαφορετική συνταγή για να απολαύσετε τα ρεβύθια σας...

Απλά βράστε τα... και προσθέστε εξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη διάρκεια.

Στραγγίξτε τα και βάλτε τα σε μια σαλατιέρα ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος επιθυμείτε.
Προσθέστε αλατοπίπερο,ελαφρα τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, λάδι λευκής τρούφας και καρπάτσιο τρούφας.

Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί της αρεσκείας σας και ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΠΥΡΕΤΟΣ

Ο καιρός αναποφάσιστος, οι θερμοκρασίες το ίδιο. Τι πιο ευκολο να αρρωστήσει κανεις μ'αυτές τις συνθήκες....εεεεε αυτό έπαθε και η Μαίρη.

Στις περιπτώσεις γρίπης και σε ελαφρύ κρύωμα καλό ειναι να βοηθάμε τον οργανισμό μας και με φυσικές μεθόδους.

Ένας εύκολος τρόπος είναι τα ροφήματα απο βότανα. Εγώ έψαξα, διάβασα και θα το μοιραστώ μαζί σας :

Ποιά και πόσα είναι τα αντιπυρετικά βότανα:
  • η μέντα
  • το καγιέν
  • η κιγχόνη
  • η λομπέλια ή λοβελία
  • η αγγελική
  • τα άνθη σαμπούκου
  • η ασκληπιάδα
  • το φλισκούνι
  • το φασκόμηλο
  • η μέντα
  • το μελισσόχορτο
  • ο ύσσωπος
  • η σμεουριά
  • η καλέντουλα
  • η βέρβενα
  • ο ευκάλυπτος
  • το θυμάρι
  • το τήλιο
Κάντε εσεις ρόφημα με ένα απο τα παραπάνω και αφήστε το καιρό να κάνει τα κόλπα του!!!


 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τα δώρα της Μαίρης

Καλάθια και κούπες με διαλεχτά παροδοσιακά προϊόντα για κάθε περίπτωση... Ενα δώρο διαφορετικό και χρήσιμο όσο ποτέ!!!




Πως μπορούμε να φτιάξουμε αρωματισμένο λάδι μόνοι μας!!!

Ελαιόλαδο με λεμόνι 

Πλένουμε και σκουπίζουμε για να στεγνώσουν καλά τρία μικρά λεμόνια. Στο καθένα απ' αυτά καρφώνουμε τρία γαρύφαλλα. Βάζουμε τα λεμόνια με τα γαρύφαλλα σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε ένα λίτρο ελαιόλαδο. Κλείνουμε το βάζο και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά από δύο εβδομάδες. 
Ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι παρασκευάζεται και μόνο με τη φλούδα του λεμονιού.

Το αρωματισμένο λάδι (με λεμόνι ή με οποιοδήποτε άλλο αρωματικό) χρησιμοποιείται ωμό, όχι στο μαγείρεμα, αφού αυτό θα “πνίξει” το μεγαλύτερο μέρος από τα αρώματά του. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιλογή των λεμονιών. Πρέπει να είναι χωρίς τις γνωστές και –δυστυχώς– συχνές επικαλύψεις με κερί και στιλβώματα.

Δοκιμάστε το στο ψάρι σας!!!

Ελαιόλαδο με βόταvα 

Σε ένα μεγάλο μπουκάλι ελαιόλαδο, δηλ. 4 φλιτζάνια, μπορούμε να βάλουμε πολλά βότανα μαζί, όπως 2-3 κλαδάκια ρίγανη, 1 κουταλάκι θυμάρι, 1 κουταλάκι ξερό δυόσμο και 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό. 

Το αποτέλεσμα, μετά από μερικές μέρες είναι ένα άριστο αρωματικό ελαιόλαδο για οποιαδήποτε χρήση. 
Τα αρωματικά μπορούμε να τα αφήσουμε ή να τα αφαιρέσουμε, σουρώνοντας το ελαιόλαδο μέσα από ύφασμα ή από φίλτρο του καφέ. 
Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε αρωματικό ελαιόλαδο στην αρχή του γεύματος με ψωμί ή παξιμάδι αντί για βούτυρο. Το ελαιόλαδο τούτο είναι από τα πιο κατάλληλα.

Καλώς Ήλθατε

Ένα παντοπωλείο στην καρδία της Άνοιξης, φιλοξενεί γεύσεις από όλη την Ελλάδα που σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε.