Ψητό χοιρινό με δεντρολίβανο απο το ΣΕΦ Γιώργο Λέκκα
Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 10 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας που πρέπει να διαθέσετε είναι 15' και 2 ώρες για το ψήσιμο.
Θα χρειαστείτε:
2,800 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Τοποθετήστε σε ένα ταψί το μπούτι. Ρίξτε λάδι και αλείψτε σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο σε όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα κλωνάρια δεντρολίβανο πάνω από το κρέας και δέστε με σπάγκο ψησίματος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° βαθμούς για 15-20΄. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 150 ° C . Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στην προτελευταία σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κρέας και αφήστε το για 15 λεπτά πριν το κόψετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου