Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΖΕΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΔΟΧΕΣ

Τα μακαρονια ζέας είναι ένα ιδιαίτερο προϊον με πιο ουδέτερη γεύση. Είναι όμως παραλληλα μια υγιεινή επιλογή που μπορούμε έυκολα να την εμπλουτίσουμε.

Μακαρόνια τα Απλά

ΥΛΙΚΑ

  • Ένα πακέτο μακαρόνια ζέας της επιλογής σας
  • Ελαιολαδο
  • Μείγμα 15 βοτανων Μεσογείου της SPAROZA
  • Φέτα

Βράζουμε τα μακαρόνια διαβάζοντας το χρόνο στη συσκευασία (δεν έχουν τον ίδιο με τα κλασσικά). Τα σουρώνουμε και σερβίρουμε μια μερίδα στο πιάτο. Περιχύνουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκόυ το μείγμα των μπαχαρικών. Λιώνουμε τη φέτα (ποσότητα όσο επιθυμούμε) ελαφρά με ένα πιρούνι και τη ρίχνουμε στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε γρήγορα, εύκολα και υγιεινά ένα νόστιμο πιάτο.





Με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ

  • Ένα κουτί ντοματάκια Σαντορίνης
  • 10 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (και όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Αρχικά βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό για 30 λεπτά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι(ψιλοκομμένο) μαζί με τα λαχανικα(επίσεις ψιλοκομμένα). Αφού μαραθούν προσθέτουμε τα ντοματάκια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό νερό τους, αλάτι και πιπέρι (ακόμα καλύτερα αλάτι ιμαλαϊων). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει. Αν χρειαστεί κιάλλο νεράκι προσθέστε απο το υπόλοιπο των μανιταριων.

Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τριμμένο τυράκι.
Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου